El 53 Rally RACC Catalunya-Costa Daurada recorrerà enguany 1.289 quilòmetres de les comarques de Tarragona

El ral·li incorpora cinc trams nous, un dels quals passarà per primer cop a la història per Rauric (Llorac), Conesa i Savallà del Comtat

La Diputació de Tarragona torna a impulsar una nova edició del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, que tindrà lloc entre el 6 i el 8 d’octubre, i que recorrerà 1.289,43 quilòmetres de les comarques de Tarragona. Aquest esdeveniment comptarà enguany amb 19 trams cronometrats, cinc dels quals seran nous. Un d’aquests durà el ral·li, per primer cop, a Conesa, Savallà del Comtat i Rauric (Llorac), a la Conca de Barberà.

A més del de Savallà, el RallyRACC també incorpora en aquesta edició altres quatre trams nous que passaran pel Pont d’Armentera, l’Albiol, Riudecanyes i Santa Marina, a més de noves mesures de seguretat. Puntuable per al mundial, aquest esdeveniment esportiu i turístic és l’únic campionat mundial que compta amb un recorregut que combina terra i asfalt. Més de 80 països del món podran veure en directe part RallyRACC, gràcies a la retransmissió de dos dels seus trams.

Els detalls sobre l’itinerari i les novetats del 53è RallyRACC Catalunya-Costa Daurada s’han fet públics aquest divendres al Palau de la Diputació de Tarragona. A l’acte de presentació hi han assistit el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer; el president del RACC, Josep Mateu; l’alcalde de Salou, Pere Granados; el director General de PortAventura World, Fernando Aldecoa, i el director de l’àrea esportiva del RACC, Aman Barfull. Els diputats de la Diputació de Tarragona Imma Costa, Mateu Montserrat i Joan Olivella també hi han estat presents.

Per tretzè any consecutiu, el RallyRACC s’organitza amb epicentre en el triangle Salou, PortAventura World i Costa Daurada. Segons les dades que es deriven de l’estudi encomanat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a l’Observatori d’estudis turístics de la Costa Daurada, al llarg dels dies de realització de la prova el nivell mig d’ocupació assolit l’any passat va ser del 69,1% sobre un total de 28.687 places ofertades, generant-se un total de 198.246 pernoctacions, bona part de les quals es van derivar directament de la realització de la prova. A més, en l’edició del 2016 unes 159.353 persones van assistir al RallyRACC de les quals 131.288 van ser presents a més d’un tram i van pernoctar a establiments de la demarcació.