Categories: Noticies d'Economia

48 pimes més acceleren el seu creixement

Les empreses van rebre ahir de mans de la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens, i del president de PIMEC, Josep González, els diplomes acreditatius de la seva participació a la sisena edició del programa “Accelera el creixement”

El programa Accelera el creixement, promogut per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació i PIMEC, té com a objectiu que les pimes obtinguin un pla de creixement i d’acció de la seva empresa i les eines de suport per realitzar-lo. Les pimes que hi han participat són empreses amb voluntat d’invertir en el seu creixement, amb tres treballadors o més i cinc anys de vida, que tenen el centre de decisió ubicat a la demarcació de Barcelona.

En aquestes sis edicions ja han passat pel programa 297 empreses. Per comarques, aquestes provenen majoritàriament del Vallès Occidental (26%), Baix Llobregat (20%) i Vallès Oriental (15%), tenen una mitjana de 21 treballadors/es, desenvolupen la seva activitat al sector industrial (59%) i facturen de promig 3,1 milions d’euros.

La bona valoració dels participants i els resultats satisfactoris han fet que, juntament amb PIMEC, continuï el programa en noves edicions. A finals de juny es va realitzar la selecció de les noves 50 pimes que seran les participants a la setena edició del programa que s’iniciarà el proper setembre.

El president de PIMEC, Josep González, s’ha mostrat satisfet pels resultats d’aquest programa, que contribueix “a la consolidació i creixement del nostre teixit productiu”. En aquest context, ha posat de manifest la importància de la col·laboració publicoprivada: “la nostra aliança amb la Diputació de Barcelona ha suposat una nova fórmula d’optimitzar i fer arribar tant recursos públics com privats a les empreses del nostre territori, que són les han de garantir el futur del nostre país”.

Per la seva banda, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació, Sònia Recasens, ha entomat els tres reptes que ha exposat el professor Antón Costas a la seva ponència per ser introduïts a les polítiques desenvolupades pels ens locals: “la vinculació necessària del progrés econòmic amb el progrés social, la productivitat i salaris dignes –repartir la riquesa per reduir la desigualtat-, i la pèrdua de confiança i credibilitat”. Recasens, també ha posat l’accent en la importància del teixit productiu vinculat amb el sector industrial, atès que 28 de les 48 empreses que han participat en aquesta edició es dediquen a aquest sector.

A l’acte d’avui també ha estat present el ponent de la jornada, Anton Costas, doctor en economia, catedràtic de Política Econòmica de la Universitat de Barcelona, qui ha pronunciat la conferència “Empresa i societat. Nous reptes i compromisos”.

 

Redacció

Share
Published by
Redacció
Tags: pimecportada

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

5 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

5 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago