31 estudiants de l’Anna University de l’Índia fan un Study Abroad a la URV

Aquests estudiants d’Enginyeria coneixen les investigacions de la Universitat i l’entorn industrial

URV Activ@.- 31 estudiants d’Enginyeria de l’Anna University de Tamil Nadu (Índia) participen en un programa Study Abroad a la URV del 10 al 27 de juliol. L’estada respon a la col·laboració establerta entre el professorat d’aquesta universitat tècnica i la URV (professor Alberto Coronas) en el camp de l’enginyeria. 

Aquest grup d’estudiants, acompanyat del professor Saravanan, s’han desplaçat a la URV per cursar el Programa de Formació Tècnica Exterior i completen així el tercer curs B.E./B. Tech, des de la Facultat d’Enginyeria Mecànica i Facultat d’Enginyeria Elèctrica i Electrònica de la seva universitat. Amb el Programa s’ofereix als estudiants la possibilitat d’obtenir més coneixements en la seva àrea d’estudi, mitjançant presentacions i visites a les instal·lacions científiques i departaments de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) i fent diverses visites a indústries de l’entorn.

Així, durant aquests dies han visitat l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), el Port de Tarragona, el Parc Eòlic del Perelló i han assistit a la presentació de l’IREC (Institut de Recerca en Energia de Catalunya) i de Tarragona Smart Mediterranean City. Tenen previst també visitar la planta de poligeneració del Parc de l’Alba, les instal·lacions de Repsol, l’empresa Lear Corporation, Indústries Teixidó, la planta d’energia solar de les Borges Blanques, les instal·lacions de Sener Engineering i les d’Ecoenergia de la Zona Franca de Barcelona. Els alumnes indis segueixen també un programa cultural per conèixer l’entorn (Tarragona, Reus, Barcelona i València), i lúdic (caves Gramona).

En arribar, el dia 11 de juliol es va fer un acte d’acollida al grup amb la participació de Daniel Salavera, en representació del coordinador del programa Alberto Coronas; el director de l’ETSE Domènec Puig, Allan Mackie,de la direcció de l’ETSEQ, el director del Departament d’Enginyeria Mecànica Manel Vallès, la directora del Centre de Formació Permanent, Charo Romano, i la representant del Centre Internacional Susana de Llobet.