La presidenta del Nàutic afronta la renovació del Port Esportiu

El Reial Club Nàutic de Tarragona, màxim accionista del Port Esportiu crearà una comissió per impulsar i fer aportacions a la remodelació del Port Esportiu de cara a la ampliació de la actual concesió, que finalitza al 2024. Segons ha avançat a Tarragona Ràdio la nova presidenta del Nàutic, Andrea Mazzanti, el finançament s’haurà d’assumir amb una fòrmula mixta público-privada. El projecte, que ja es va presentar al Ministeri de Foment, necessita d’una inversió de 4,2 milions d’euros i en cinc anys es podria materialitzar.

La comissió estarà integrada per totes les sensibilitats que hi ha al Port Esportiu: amarristes, embarcacions petites, locals de restauració i el mateix Club Nàutic. L’objectiu és reactivar un Port Esportiu que ha perdut vida en els últims anys. Mazzanti considera que és el moment d’apostar per aquestes instal·lacions marítimes, ara que s’ha generat molta activitat al Serrallo i també a la façana litoral amb l’estrena de la passera i el nou passeig del Miracle.

L’actual llicència d’explotació acaba en l’any 2024, però es preveu la pròrroga fins al 2039. La condició perquè això succeeixi és que Nàutic Tarragona SA inverteixi al menys entre 2,5 i 3 milions d’euros en l’equipament, tal com marca la nova Llei de Ports. Manel Cremades, ex president del Reial Club Nàutic de Tarragona -màxim accionista (amb el 55,6%) de Nàutic Tarragona SA, va assegurar l’any passat que «s’està treballant en la remodelació del Port Esportiu», i ve reconèixer que «el tema està molt avançat».

La intenció per part de la societat és invertir el necessari i apostar per reacondicionar les instal·lacions que, actualment, es troben molt degradades. D’aquesta manera, Nàutic Tarragona S.A. vol atreure inversors que optin per obrir el seu negoci en aquesta zona.

La  presidenta ha explicat que el projecte contempla la renovació de la part visible del Port Esportiu, la millora dels accessos, activar els locals i, en definitiva, plantejar una oferta atractiva per a tot l’espai. El Port Esportiu està en mans del Reial Club Nàutic de Tarragona des de 2016 quan l’entitat va passar a controlar el 55% de les accions. L’adquisició es va fer durant el mandat de l’antic president, Manuel Cremades, que es va encarregar de presentar el projecte de remodelació de les instal·lacions al ministeri de Foment.