Visita als terrenys de Puerto Centro a Guadalajara

Visita als terrenys de la futura Terminal Intermodal Puerto Centro del Port de Tarragona, després de la signatura de l’acord per a l’adquisició de terrenys

L’enclavament català compta amb 150.000m2 a Ciudad del Transporte-Puerta Centro, la plataforma logística intermodal més important de la Península, situada entre Guadalajara i Marchamalo

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el president d’Hercesa Inmobiliaria y DTL (Desarrollos Tecnológicos y Logísticos), Juan José Cercadillo, han encapçalat la visita als terrenys de la futura Terminal Intermodal Puerto Centro que ratifica l’acord entre Puerta Centro-Ciudad del Transporte i el Port de Tarragona, projecte que suposarà un autèntic valor afegit i punt d’inflexió per a la creació de la principal plataforma intermodal de la península Ibèrica.

Aquesta visita es du a terme després que aquesta setmana s’hagi signat l’acord d’adquisició dels terrenys entre el Port de Tarragona i Hercesa Inmobiliaria y DTL (empresa promotora de Puerta Centro) a les oficines de l’Autoritat Portuària tarragonina.

L’acte d’avui ha comptat amb l’assistència d’autoritats com Antonio Román i Rafael Esteban, alcaldes de Guadalajara i Marchamalo, màxims representants dels termes municipals on està enclavada la Ciudad del Transporte.

El president del Port de Tarragona ha incidit en els avantatges estratègics d’aquest projecte, que significa la major aposta logística dels últims temps. Josep Andreu ha destacat l’esforç i treball conjunt que s’ha realitzat en els darrers set anys per aconseguir aquesta fita i ha volgut agrair el paper de les administracions i, en especial, de Puertos del Estado.

7.500 camions de formigó en moviment donaran forma a Puerta Centro-Ciudad del Transporte. Més de 2.200.000m2 per allotjar la plataforma logística intermodal més important d’Espanya, amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i el centre.

Els alcaldes dels municipis on s’ubica aquest projecte han destacat la seva ubicació privilegiada en estar a la província de Guadalajara, a l’àrea d’influència de Madrid i fora de la xarxa de rodalies. Compta amb accés per carretera a través de la R-2, CM-101 i A2, per ferrocarril junt a la línia Madrid-Barcelona/Tarragona-Frontera francesa. Disposarà de capacitat per a trens de més de 750 metres de longitud i d’un recinte duaner marítim de caràcter interior per a la reducció de temps i costos.