La 10a mostra d’entitats de Cambrils reuneix 68 associacions

L’esdeveniment s’ha consolidat com a espai de referència de l’associacionisme cambrilenc i dóna el punt i final de la Festa Major

La riquesa del teixit associatiu de Cambrils es demostrarà un cop més aquest dissabte, 16 de setembre, en la celebració de la X Mostra d’Entitats de Cambrils, que ha batut el record de participació amb un total de 68 associacions inscrites. Les entitats es distribuiran en carpes per tot el Parc del Pescador de 17 a 22 hores. La inauguració oficial serà a les 17:30 hores i anirà a càrrec dels timbalers Cop de Cap de Cambrils.

La desena edició arriba al Parc del Pescador amb un ampli programa d’activitats, on cada mitja hora des de les 17.30 fins entrada la nit, tant a l’escenari gran com a l’escenari de la pèrgola es van succeint un total de 15 espectacles: espectacle de dansa del ventre, una demostració d’activitats esportives, un concert, l’actuació d’una coral, dansa moderna, cant de rumbes i sevillanes, un taller de circ, titelles infantils, xerrades o un combat de boxa.

Per les associacions que hi participen la Mostra és un esdeveniment idoni per fer visible el que són, el que fan i el que poden arribar a fer de manera col·lectiva. La mostra és un gran aparador en el qual les entitats donen a conèixer els seus projectes i, alhora, és una ocasió idònia per propiciar les relacions entre les pròpies entitats per tal de poder tirar endavant projectes conjunts.

 

Evolució de la Mostra

En aquestes deu edicions de la Mostra ha anat augmentant el número d’entitats participants passant de les 40 associacions el primer any, de les 52 el 5è any i les 68 aquesta desena edició. Aquest fet consolida l’interès i èxit del format.

 

Novetats d’enguany

El Parc del Pescador és un escenari privilegiat per donar cabuda als  68 estants de les entitats, més els espais de demostració i animació que ofereixen diverses entitats en el propi estant. Alguns exemples són el circuit d’aigua de la ONG Enginyers sense Fronteres, per a conscienciar sobre aquest recurs, o  l’elaboració de 1000 pintxos contra la leucèmia que repartirà Cambrils Societas Coqvinaria. També hi haurà activitats pels espais lliures del Parc, com el taller itinerant petits exploradors de l’associació Centre d’Activitats Mar i Muntanya o una zona de chill out amb música de l’associació Cambrils Deep, entre d’altres.

A més, aquest any s’ha incorporat il·luminació a cada carpa perquè es pugui allargar la festa fins entrada la nit. Per aquest motiu, el lema d’enguany és les entitats  allarguem la festa!.

La regidoria de Participació Ciutadana, Ana López, ha afirmat que el foment de l’associacionisme és imprescindible per garantir una ciutat cohesionada i plural. I esdeveniments com la Mostra d’Entitats són la part més visible per fer un reconeixement públic de la tasca que fan durant tot l’any. D’altres línies de treball més internes com el pla de formació, el funcionament dels consells consultius, el servei d’assessorament a les entitats, i el recolzament de projectes singulars són necessaris per garantir aquesta maduresa associativa.